Tuesday, August 03, 2010

God reise med Tripit!



Jeg reiser mye. Og ofte bestiller jeg reisene mine i god tid. Når dagen kommer at jeg skal dra, må jeg lete gjennom hundrevis av sms og mailer for å finne riktig reisedokument, referansenummer, flytider, osv. Men i sommer har jeg opprettet profil og testet ut Tripit, som lover "All your travels in one spot" - http://www.tripit.com/. Og jeg er begeistret.

Jeg har kun testet gratisversjonen, men jeg synes den dekker behovene mine bra.

Det beste ved Tripit er at det er svært enkelt å opprette nye reiser. Så snart flybilletten er bestilt, sender jeg mailen med reisedokument fra flyselskapet videre til plans@tripit.com. Da opprettes reisen automatisk i min profil, og alle nødvendige opplysninger som referansenummer og flytider er fylt inn. Jeg har også forsøkt meg på å videresende hotellreservasjoner, og dette funker også rimelig bra. Det er mulighet for å endre begivenheter, legge inn flere data, opprette møter og andre hendelser som skal skje på reisen, samt slå sammen reiser. Det er også svært enkelt å legge til reisen som en hendelse i iCal.

Det er bra så langt, men det blir bedre. Tripit har nemlig en iPhone-applikasjon som webapplikasjonen synkroniserer automatisk med. Og det er dette som virkelig er nyttig. For når macen ligger avskrudd og pakket ned i sekken, eller ligger igjen på kontoret eller hjemme, er mobilen alltid for hånden. Også ved innsjekkingsautomaten på flyplassen.


Her kan du på reisedagen også få info om forsinkelser.

Tripit legger også ved et kart over destinasjonen. Dette lagres lokalt og bruker således ikke unødvendig datatrafikk ved sjekk via telefon, men har en enkel overgang til Google map-appen.

Men iPhone-appen begrenset i forhold til webappen. Den er mest for å se, ikke til å redigere. Når jeg var på en reise som varte flere dager, savnet jeg å kunne endre og legge til ting fra mobilen.

Tripit kan snakke med Facebook, og dersom du ønsker det, kan du be fb-vennene dine om tips til reisen uten at du oppgir for mange detaljer. Dette kan bli litt masete for de hyppige hverdagsreisene, men en nyttig måte å dra bruk av andres kunnskap om mer sjeldne destinasjoner.

Til slutt: Jeg synes det er en fordel å kunne logge inn med Google-kontoen min. Et brukernavn/passord mindre å huske gjør brukerterskelen lavere.

Det blir svært spennende å følge Tripit og liknende applikasjoners utviklng framover! For meg er dette snakk om et virkelig nyttig verktøy.